Systém HACCP

Při výstavbě systému vycházíme ze základních všeobecných principů HACCP

Rozsah služeb:

  • provedení vstupní analýzy stávajícího stavu s vyspecifikováním zjištění, která jsou potřebná zrealizovat pro plnění právních požadavků ČE a EU v této oblasti
  • vypracování příručky systému HACCP
  • provedení analýzy nebezpečí a charakteristiky rizika konkrétní výroby
  • stanovení kritických a kontrolních bodů v používané technologii, určení sledovaných znaků, četnosti a způsobu jejich kontroly
  • vypracování vývojových diagramů a specifikace výrobků
  • stanovení ovládacích i nápravných opatření
  • specifikace povinné dokumentace a způsobu její evidence – například Plán sanitace, technologické postupy apod
  • stanovení ověřovacích systémů
  • provedení interního auditu v rámci ověřovacích postupů v souladu s platnými právními a jinými požadavky
  • posouzení připravenosti provozovny z získání Certifikátu systému HACCP v souladu s všeobecnými požadavky Ministerstva zemědělství ČR v případě zájmu klienta o tuto certifikaci
  • Následné udržování probíhá v případě zájmu klienta v rovině pravidelných ročních školení zaměstnanců z oblasti HACCP, provedení auditu provozovny, potvrzení vývojového diagramu, úprava analýzy rizik v návaznosti na případnou výrobní změnu.

V případě, že Vás výše uvedený rozsah prací pro udržování a zlepšování OHSMS zaujal, rádi Vám zpracujeme nabídku. Kontaktujte nás.

Copyright © 2015 - Všechna práva vyhrazena.

Webovou stránku vytvořilo StudioArt.cz